Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

 x 


Mr.LVI Varaaja.com on lämminvesivaraaja ammattilainen

Lämminvesivaraajat myynti, asennus, huolto, vikakorjaus, tarvikkeet ja varaosat

Käytössä olevan vanhan lämminvesivaraajan yleisimmät ongelmat: - varoventtiili vuotaa - veden lämpötila ei pysy tasaisena - tulee vain kylmää vettä - varaajan vesisäiliöstä vuotaa vettä - vedessä on maku- tai hajuhaittoja - varaajasta tai putkistosta kuuluu outoa ääntä.

Soita Mr.LVI lämminvesivaraaja ammattilaiselle 010 666 72 82 tai lähetä sähköpostia info(at)mrlvi.fi

Toimitamme tuotteet kaikkialle Suomeen!
Asennus- ja huoltopalvelumme on saatavilla vain pääkaupunkiseudun lähiympäristössä. 
Katso asennus- ja huoltoalueemme klikkaamalla tätä linkkiä!

AURINKOKERÄIMET

 

AURINKOKERÄIMET ovat päästötön vaihtoehto kiinteistön ja käyttöveden lämmityksessä

-säästää luontoa
-energiakuluissa jopa 30 %
-käyttöveden lämmityksessä jopa 60 %

 

Aurinkokeräimet soveltuvat lähes minkälaisiin lämmönvaihtimilla varustettuihin varaajiin, jossa on erillinen kierukka aurinkopiirille. Aurinkokeräimet voidaan asentaa myös kattilakierukkaan.

 

Aurinkokeräimillä pääset askeleen kohti omavaraista energiataloutta ja bioenergiaa

Aurinkolämpöä tuotetaan aurinkokeräimellä. Aurinkokeräintä käytetään ensisijaisesti lämpimän käyttöveden tuottamiseen, mutta sitä voidaan käyttää myös huoneiden lämmittämiseen. Useimmiten aurinkolämpöä sovelletaan talokohtaisiin ratkaisuihin, mutta myös laajempia aluelämpöjärjestelmiä on toteutettu.


Miten lämpöä syntyy?

Yleisimmin käytetään nestekiertoista tasokeräintä, jossa pumpun avulla kierrätetään vesi-glykoli -seosta. Lämmennyt neste kulkee kokoomaputkien kautta lämmönvaraajaan. Varaajasta lämpö siirtyy lämmönvaihtimen kautta lämpimään käyttöveteen tai talon lämmitysjärjestelmään. Aurinkolämmitystä varten lämminvesivaraajassa on oltava tilaa aurinkokeräin- ja lämmönjakopiirien lämmönsiirtimille. Järjestelmän toimintaa ohjataan ohjausyksiköllä.

Mikäli käyttövesi lämmitetään varaajassa lämmönsiirtimillä, käytetään paineistamatonta varaajaa. Jos taasen käyttövesi otetaan suoraan varaajasta, käytetään paineistettua varaajaa. Jotta varaajan alaosan kylmä vesi ja yläosan lämmin vesi eivät sekoittuisi, sijoitetaan lämmönsiirtimet ja putkiyhteydet tarkasti.


Mitä aurinkokeräimet maksavat?

Tavallisimmat aurinkokeräimet ovat yleensä pinta-alaltaan noin 1-2 m². Pinta-alaltaan yhden neliömetrin keräin tuottaa energiaa yleensä 250-400 kWh vuodessa. Aurinkokeräimellä tuotetun energian rahallinen arvo on vuodessa noin 20-30 euroa neliömetrin kokoista kerääjää kohden käytetyn vertailuenergian hinnasta riippuen. Pientaloon sopiva 8-12 neliömetrin järjestelmä maksaa asennettuna 4 000-5 000 euroa. Yhteishankinnalla tai tekemällä esimerkiksi osa asennustyöstä itse, voidaan kustannusta alentaa.


Aurinkokeräimet sopivat hyvin yhteen öljy-, pelletti-, puu-, hake-, sähkö- ja maalämmön kanssa

Aurinkokeräimet sopivat erityisen hyvin lämmitysjärjestelmään, jossa jo on lämminvesivesivaraaja tai esimerkiksi puu- tai hakelämmitys, aurinkokeräimet sopivat myös lämpöpumppujärjestelmiin. Öljy- ja aurinkolämmön yhdistämiseksi on kehitetty tarkoitukseen sopiva öljykattila. Sähkölämmitteisessä talossa aurinkokeräimet voidaan kytkeä lämminvesivaraajaan. Aurinkokeräin järjestelmän mitoituksessa, suunnittelussa ja asennuksessa on syytä käyttää LVI-alan asiantuntijoita.

Taloissa, joissa on lattialämmitysjärjestelmä, saadaan enemmän energiaa aurinkokeräinjärjestelmästä, koska keräimessä kiertävän nesteen lämpötila on matalampi kuin patterilämmitysjärjestelmässä.

Aurinkokeräinjärjestelmän mitoituksessa, lähtökohtana on kesäkuukausien lämpöenergiakulutus, lähinnä käyttöveden tarve. Varaajan kapasiteetin tulisi riittää muutaman päivän kulutukseen. Aurinkolämpöjärjestelmä toimii talvikaudella muun lämmitysjärjestelmän ohella.

Yleisesti voidaan sanoa, että omakotitalossa puolet vuotuisesta lämpimän käyttöveden energiantarpeesta saadaan 5-8 m2 keräinpinta-alalla. Huoneiden lämmitys mukaan luettuna keräinpinta-alaa tarvitaan 10-12 m2.

 

(MUISTA KOTITALOUSVÄHENNYS !)

 

 

 

   

TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Mr.LVI ammattilaiset auttavat sinua veloituksetta tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä. Soita meille 010 666 7282 tai lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella.

Mahdolliset asiaasi koskevat kuvat ja liitteet voit lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen info(at)mrlvi.fi

Asiakaspalvelu avoinna MA-PE 8:00-16:00

YhteydenottoLomakeLyhyt
Verottaja kotitalousvähennys ohje

MUISTA KOTITALOUSVÄHENNYS!

Kotitalousvähennyksen voit saada, jos teetät kotitalous- tai hoitotyötä, asunnon kunnossapitotöitä tai tietotekniikkalaitteiden asennusta.

Omavastuu 100 euroa ja enimmäismäärä 2 250 euroa/henkilö

Omavastuu 100 euroa on kalenterivuosikohtainen. Voit siis maksaa useita eri kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä, ja omavastuu vähennetään vain kerran. 

 

Lue lisää kotitalousvähennyksestä verottajan sivuilta.