Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

 x 


Mr.LVI Varaaja.com on lämminvesivaraaja ammattilainen

Lämminvesivaraajien myynti, asennus, huolto, vikakorjaus, tarvikkeet ja varaosat

Käytössä olevan vanhan lämminvesivaraajan yleisimmät ongelmat: - varoventtiili vuotaa - veden lämpötila ei pysy tasaisena - tulee vain kylmää vettä - varaajan vesisäiliöstä vuotaa vettä - vedessä on maku- tai hajuhaittoja - varaajasta tai putkistosta kuuluu outoa ääntä.

Soita Mr.LVI lämminvesivaraaja ammattilaiselle 010 666 72 82 tai lähetä sähköpostia info(at)mrlvi.fi

Toimitamme tuotteet kaikkialle Suomeen!
Asennus- ja huoltopalvelumme on saatavilla vain pääkaupunkiseudun lähiympäristössä.
Katso asennus- ja huoltoalueemme klikkaamalla tätä linkkiä!

 

 

Lämminvesivaraajat ja lämmitysratkaisut. Mr. LVI ammattilaiselta ostettuna on lupa odottaa enemmän

 

VALMISTAJIEN HINNAN NOUSUJEN JOHDOSTA KAIKKI OIKEUDET HINNANMUUTOKSIIN PIDÄTETÄÄN!

Referenssikohde Maalämpöpummpu Nibe F1255

 

Invertterimaalämpöpumppu mukautuu kodin energiantarpeeseen

 

Mr. LVI asensi vantaalaisten Veijo ja Aila Raution kolmikerroksiseen omakotitaloon NIBE:n F1255-invertterimaalämpöpumpun.
Talon aiempi lämmitysjärjestelmä, sähkökattilan ja lämminvesivaraajan yhdistelmä, kulutti paljon sähköä. Maalämpöön Veijo ja Aila vaihtoivat saadakseen säästöjä energiakustannuksiin.
Vaihtamisen jälkeen heidän sähkölaskujensa summat ovat pienentyneet keskimäärin 200 eurolla kuukaudessa.

 

Katso Aila Raution kokemus Mr.LVI:n NIBE F1255 maalämpöpumpun asennuksesta

 

– Tämä on 250-neliöinen, vuonna 2005 rakennutettu kivitalo kolmessa kerroksessa. Lapsemme ovat maailmalla ja vaimon kanssa tässä kahdestaan asumme, Veijo sanoo.

“Vuositasolla kuukausittaiset sähkölaskumme, käyttösähkö mukaan lukien, olivat keskimääräiseltä suuruudeltaan reilut 300 euroa kuussa.”


Jo talon rakentamisen yhteydessä, noin kymmenisen vuotta sitten, harkitsivat Veijo ja Aila maalämpöä. Silloin maalämpöpumput olivat kuitenkin nykyistä kovaäänisempiä ja niiden tuoma hyötysuhde oli pieni. Niinpä pariskunta päätyi valitsemaan tuolloin sähkökattilan ja lämminvesivaraajan yhdistelmän. Tämä järjestelmä kulutti paljon sähköä ja se näkyi myös sähkölaskuissa.

 

– Vuositasolla kuukausittaiset sähkölaskumme, käyttösähkö mukaan lukien, olivat keskimääräiseltä suuruudeltaan reilut 300 euroa kuussa, Veijo muistelee.

 

– Vuosi vuodelta huomasimme, että tämä järjestelmä oli hieman hidas ja riittämätön. Lämmitimme sitten aina välillä takkaa, Aila muistelee.

 

– Laitteiston pitämä melu kaikui ilmastointiputkia pitkin muuhunkin taloon teknisen tilan lisäksi. Sisälämpötila ei pysynyt aina tasaisena, vaan vaihteli ulkolämpötilan muutoksien myötä jonkin verran, Veijo lisää.

 

Mr. LVI:n toiminta herätti Veijon ja Ailan luottamuksen

Lokakuussa 2015 alkoivat Veijo ja Aila ajatella, että voisi olla oikea aika vaihtaa maalämpöön. He kävivät alan messuilla ja googlettivat maalämpöjärjestelmien tarjoajia. Kaikkineen pariskunta pyysi tarjouksia viideltä eri yritykseltä. Lopulta työn toteuttajaksi valikoitui Mr. LVi.

 

– Mr. LVI:n toiminta oli kokonaisuutena uskottavaa. He taisivat olla ainoita, jotka kävivät teknisessä tilassa katsomassa ja suunnittelemassa, kuinka maalämpöpumppu sinne voitaisiin asentaa. Minulle syntyi luotto siihen, että nämä kaverit osaavat homman. Muut meillä käyneet edustajat eivät suunnitelleet toteutusta samalla tavalla, vaan tekivät vain pöydän ääressä tarjouksen, Veijo kertoo.


Kokemuksia Mr.LVI:stä! Mr.LVI referenssi: Nibe invertterimaalämpöpumppu mukautuu kodin energiantarpeeseen!

 

Invertterimaalämpöpumppu mukautuu kodin energiantarpeeseen

Veijon ja Ailan lämmitysjärjestelmän uusimisen suunnittelusta ja asennuksesta vastasi Mr. LVI:n asiantuntija Marko Rantanen. Suunnittelu toteutettiin yhdessä Veijon ja Ailan kanssa kartoituskäynnin yhteydessä.

 

– Kartoituskäynnillä kohteessa pohdimme ja suunnitelimme yhdessä Veijon ja Ailan kanssa sopivia vaihtoehtoja. Tulimme siihen tulokseen, että maalämpö olisi se paras vaihtoehto. Talon lattialämmitys oli myös helppo kytkeä maalämpöjärjestelmään, Marko sanoo.

 

Suunnittelun yhteydessä päädyttiin NIBE:n F1255 -invertterimaalämpöpumppuun, joka mukautuu talon energiantarpeeseen automaattisesti ja tuo siten hieman tavallista maalämpöpumppua paremman hyötysuhteen. Pumpussa on myös sisäänrakennettu lämminvesivaraaja.

 

– Invertterimaalämpöpumpulla saadaan 10-15% parempi hyötysuhde tavalliseen maalämpöpumppuun verrattuna, koska se mukautuu talon tarpeisiin, Marko summaa.

 

Yksi NIBE:n valintaan vaikuttavista tekijöistä oli myös turvallisuuden tunne. NIBE:n tuotteissa on kolmen vuoden tehdastakuu. Tehdastakuun lisäksi on asiakkaan mahdollista hankkia itselleen ilmainen lisäsuoja, NIBETURVA, aina kuudenteen vuoteen asti. NIBETURVA:n hankinta edellyttää laitteiston rekisteröimisen. Lisämaksusta NIBETURVA:n voi jatkaa aina laitteston kymmenenteen käyttövuoteen asti.

 

Nopea avaimet käteen -asennus

Mr. LVI toteutti asennuksen helmikuussa avaimet käteen -periaatteella. Työhön kuului vanhan järjestelmän purku, lämpökaivon poraus, uuden järjestelmän asentaminen sekä käyttöönotto ja käyttökoulutus. Aiemmalta järjestelmältä jäänyt tyhjä tila ei ollut kovin suuri ja aiheutti siten oman haasteensa uuden järjestelmän asentamiseen.

 

– Lähdimme heti liikkeelle, kun Veijo oli saanut porausluvan. Lämpökaivo porattiin edellisellä viikolla ja uusi järjestelmä asennettiin seuraavalla viikolla. Yhteensä työn toteutukseen meni kaksi päivää. Sijoittelua ja putkien vetämistä piti hieman suunnitella tilan koon vuoksi, Marko kertoo.

 

“Putket saatiin todella siististi vedettyä, vaikka tila oli pieni. Olin ihan ihmeissäni, että miten tämä menikin näin hyvin. Lämpöpumppu lähti toimimaan heti.”

Veijon mukaan putket saatiin vedettyä todella siististi tilan pienestä koosta huolimatta. Tilan koko ei pienentynyt lainkaan uuden järjestelmän myötä. Mr. LVI saa Veijolta ja Ailalta kiitosta myös nopeasta työskentelystään.

 

– Ammattilaisia oli töissä. Putket saatiin todella siististi vedettyä, vaikka tila oli pieni. Olin ihan ihmeissäni, että miten tämä menikin näin hyvin. Lämpöpumppu lähti toimimaan heti, Veijo kiittelee.

 

– Muutama naapurimme on myös vaihtanut maalämpöön. Yhdellä meni asennuksessa kaksi viikkoa, toisella kolme. Meillä meni puolitoista päivää. Veijo sanoo.

 

Käyttäjäystävällinen käyttöjärjestelmä

Käyttöönoton jälkeen Marko ohjeisti Veijoa ensin tutustumaan pumpun käyttöohjeisiin itse ohjekirjan avulla. Käyttökoulutus järjestettiin erikseen sovittuna päivänä. Koulutuksen yhteydessä käytiin läpi laitteen toimintaperiaatteet, komponentit, käyttöjärjestelmä sekä huoltotoimenpiteet.

 

Marko kertoo, etteivät he Mr. LVI:llä järjestä käyttökoulutusta koskaan käyttöönoton yhteydessä. Uusi laitteisto on asiakkaan näkökulmasta usein jo itsessään sen verran mielenkiintoinen, että on tärkeää antaa hänelle ensin aikaa tutustua laitteistoon itse ohjekirjan avulla. Käyttökoulutus järjestetään erikseen sovittuna ajankohtana tämän omatoimisen laitteistoon tutustumisen jälkeen.

 

– Käyttökoulutuksen perusteella asiakas osaa käyttää uutta järjestelmää sekä tarvittaessa myös hienosäätää sitä. Hän tietää myös miten toimia huoltotoimenpiteiden suhteen, Marko kuvailee.

 

Veijon mukaan NIBE:n käyttöjärjestelmä on todella käyttäjäystävällinen sekä helppokäyttöinen. Esimerkiksi veden lämpötilan säätäminen onnistuu ongelmitta nopeasti ja helposti.

 

– En tiedä kuka tämän NIBE:n käyttöjärjestelmän on suunnitellut, mutta hän on ainakin oikeasti suunnittelun yhteydessä ajatellut käyttäjää. Tämmöinen 60-vuotias ukkokin osaa käyttää tätä! Systeemi on todella käyttäjäystävällinen. Jos joku ei tätä osaa käyttää, niin sitten ei osaa käyttää kyllä yhtään mitään muutakaan, Veijo naurahtaa.

 

Sähkönkulutus pieneni 65-70%

Ennen järjestelmän käyttöönottoa Veijo ajatteli, että hän olisi tyytyväinen, jos sähkönkulutus pienenisi noin 60%. Seurattuaan sähkölaskujen summia ovat kustannukset Veijon mukaan pienentyneet kuitenkin jopa noin 65-70%.

 

– Jos aiemman järjestelmän kanssa puhuttiin reilun 300 euron sähkölaskuista, niin nyt me puhumme noin 100 euron laskuista, Aila summaa.

 

Myös huonelämpötila pysyy tasaisena sääolosuhteista riippumatta invertteripumpun talon tarpeisiin mukautumisen myötä. Hiljainen pumppu ei aiheuta aiempaan järjestelmään verrattavaa ääntä.

“Jos aiemman järjestelmän kanssa puhuttiin reilun 300 euron sähkölaskuista, niin nyt me puhumme noin 100 euron laskuista.”

 

– En aluksi uskonut, että tällaisiin lukuihin päästäisiin. Sähkönkulutus on kuitenkin pienentynyt todella paljon, noin 65-70%. Laskimme, että tällä menolla laitteisto maksaa itsensä takaisin noin 4-5 vuodessa, Veijo kertoo.

 

– Lämpö on pysynyt kaikissa kolmessa kerroksessa tasaisena alusta alkaen. Meillä on neljä parveketta, korkeat huoneet sekä paljon ikkunoita. Nämä seikat asettavat lämmitysjärjestelmälle omat haasteensa. Aiempi järjestelmä ei pysynyt aina mukana ulkolämpötilan vaihteluissa, mutta tämä pysyy. Talo ei pääse kylmenemään, Veijo kiteyttää.

 

Lämpöä riittää sääolosuhteista riippumatta

Maalämpöpumppu on toiminut asennuksen jälkeen niin kuin pitääkin. Lämmin vesi ei ole päässyt kertaakaan loppumaan, ja huoli talon tasaisesta lämmöstä on vähentynyt. Veijo on ollut tyytyväinen niin NIBE:n laitteiston toimintaan kuin myös Mr. LVI:n työskentelyyn.

 

– Nyt tiedän sen, että lämpöä riittää aina, sääolosuhteista huolimatta. Mr. LVI:n toiminta oli ammattimaista. Joskus muiden asennustöiden yhteydessä minulle on käynyt niinkin, että asentajat ovat alkaneet minulta kysellä, että kuinka nämä nyt laitetaan ja miten tämä tehdään. Voin suositella tällaista järjestelmää sekä Mr. LVI:tä vaikka heti, Veijo kiittelee.

 

NIBE F1255 -invertterimaalämpöpumppu mukautuu talon energiantarpeeseen automaattisesti ja tuo siten hieman tavallista maalämpöpumppua paremman hyötysuhteen

 

 

   

TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Mr.LVI ammattilaiset auttavat sinua veloituksetta tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä. Soita meille 010 666 7282 tai lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella.

Mahdolliset asiaasi koskevat kuvat ja liitteet voit lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen info(at)mrlvi.fi

Asiakaspalvelu avoinna MA-PE 8:00-16:00

 

YhteydenottoLomakeLyhyt

Rahoita ostoksesi Nordea osamaksurahoituksella

Joustorahoitus toteuttaa toiveesi.
Suunnitelmat ovat yksilöllisiä, eikä ole olemassa liian suurta tai liian hullua haavetta. Voit saada luottoa 1 700 eurosta 25 000 euroon ja maksaa sitä pois juuri sinulle sopivissa kuukausierissä juuri sinulle sopivana eräpäivänä. Myös takaisinmaksuaika on joustava – jopa 7 vuotta.

 

 

KYSY LISÄÄ!